Doboj: Ujedinjena Srpska dobila predstavnike u skupštini

19:32, 21.04.2018.
Thumbnail

Ujedinjena Srpska dobila je predstavnika u dobojskoj skupštini. Pristupio im je Ratko Močić, doskorašnji DNS-ov potpredsednik lokalnog parlamenta. Bio je dio SDS-ove većine, ubuduće će se kaže voditi interesom građana.

"Ja ću djelovati onako kako mislim da sve one skupštineske odluke koje imaju interes prije svega građana i gradske skupštine, biću za, ono što ne bude neću podržavati, istakao je Ratko Močić, odbornik Ujedinjene Srpske u SG Doboj.

Močić je na februarskoj sjednici skupštine podnio ostavku na mjesto potpredsjednika dobojske skupštine. Prelazak je bio logičan slijed, kaže prvi čovjek dobojskog DNS-a. Slavko Gligorić, danas je van grada, ali bivšem kolegi želi sve njabolje. Dokazao se kao privrednik, pa su ga u Ujedinjenoj Srpskoj rado prihvatili.

"A posebno iskusan i politički radnik koji Ujedinjenoj Srpskoj Gradskog odbora Doboj je jako potreban i dobro došao", istakla je Rankica Panić, prdsjednica GO Ujedinjene Srpske.

Članstvo im, hvale se, iz dana u dan jača. Prilaze im mladi i oni koji nisu bili politički aktivni.

"To je novi kvalitet, jer ti ljudi nisu ranije izlazili na izbore, prepoznavaju u Ujedinjenoj Srpskoj nosioca novog razvoja, novog vjesnika drugačijeg političkog kapaciteta", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Zvučnija imena iz dobojskog političkog miljea u svojim redovima za sada kažu ne očekuju. Zato očekuju pojačanje u Stanarima, gdje će im se pridružiti takođe DNS-ovac, i potpredsjednik tamošnje skupštine Saša Đukić.