Doboj: Raste broj članova u političkim strankama

19:45, 19.04.2018.
Thumbnail

Najjači smo po broju članova, pohvalili su se u dobojskom SNSD-u.  Za nepunu godinu članstvo su kažu uvećali za 600 ljudi. Do septembra očekuju još oko 400. Povećava se kažu i broj njihovih pristalica.

"Prilaze nam ljudi visokoobrazovani koji do sada nisu bili politički angažovani i mislim da će to biti prava snaga ne samo ove partije, nego Doboja, mi moramo u narednom periodu promijeniti neke stvari u Doboju" kaže predsjednik OO SNSD Doboj Uroš Gostić.

I Ujedinjena Srpska se hvali računicom. Vrata su, kažu, otvorili mladim.

"Mi sad imamo oko 600 članova, s obzirom da smo krenuli u decembru mjesecu to je dosta dobar rezultat, aktivno radimo na terenu, formiramo mjesne odbore“ kaže predsjednica Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Rankica Panić.

Mladi su opredjeljeni i za SDS, ali o brojkama ne govore. O svemu će kažu uskoro na konferenciji za novinare.

"Apsolutno da imamo priliv, sigurno ćemo veoma brzo izaći na jedan pres gdje ćemo predstaviti nove članove SDS-a", kaže Danijel Jošić iz Gradskog odbora SDS-a u Doboju.

Prebrojavanje je počelo, a svi se nadaju mandatu. Po najmanje dva u parlamentu Srspke očekuju SDS i SNSD. Jednom se nadaju socijalisti i bošnjačke partije, ali i DNS i Ujedinjena Srpska. Mjesta ima za šest poslanika iz dobojske izborne jedinice, koji se biraju s područja Doboja, Stanara, Teslića i Petrova.