Doboj očekuje tender za novu bolnicu

21:36, 14.02.2018.
Thumbnail

Doboj je korak bliže novoj bolnici, a tender za njenu gradnju mogao bi da bude raspisan krajem aprila.

Za mjesec dana grad očekuje elaborat, za čiju je izradu kažu već poptisan ugovor. Moralo je da se pristupi izmjeni postojećeg, nakon što je utvrđeno da je predviđena lokacija u vodozaštitnom pojasu.

„Ono što su na terenu vidjeli je da bolnica može da se gradi na tom mjestu. To je za nas važno da možemo sačekati mjesec dana sa tom dokumentacijom koju će skupština usvojiti i poslije toga će biti završen regulacioni plan“, rekao je  gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Za mjesec i po bi kažu u gradskoj upravi trebalo da završe svoj dio posla i na osnovu projektne dokumenatcije izdaju građevinsku dozvolu. Sve će da nadgleda i resorno minsitarstvo koje prije ugovora želi čistu situaciju.

„I kad mi raspišemo tender i dođemo do potpisivanja ugovora, da su se stekli svi uslovi imovinsko pravni,  regulacioni plan i slično, da može da se krene u implementaciju projekta“, rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja u Vladi RS.

Gradnja nove bolnice bi mogla da traje oko dvije godine. Biće na površini od 21 hiljadu kvadrata, što je za tri hilhade kvadrata manje od ranijeg plana.

„Heliodrom ide u sklopu bolnice, međutim izbačeni su restorani i neke druge nemedicinske prostorije, koje su bile predviđene po tom planu, a po našem mišljenju nisu neophodni za jednu savremenu bolnicu", kazao je Milorad Živković, direkotor JU Bolnica Doboj.

Njena gradnja mogla bi da košta oko osamdeset miliona maraka. Ko će da je gradi biće poznato nakon tendera. Interes za gradnju ranije su iskazali Kinezi.