DNS na izborima 2018. očekuje više od 100.000 glasova i 15 poslanika

15:37, 29.04.2017.
Thumbnail

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da je cilj ove stranke da na parlamentarnim izborima naredne godine osvoji više od 100.000 glasova, što bi garantovalo više od 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"DNS bi sa tim brojem osvojenih glasova bio nezaobilazan politički faktor u formiranju vlasti, naročito u donošenju odluka na nivou Republike Srpske", rekao je Pavić u pauzi Izborne skupštine Gradske organizacije DNS-a Zvornik.

On je istakao da DNS mora ostati dosljedan svojim programskim opredjeljenjima, da gradovi i opštine u kojima DNS čini vlast moraju biti uspješne, a da firme koje vode kadrovi DNS-a moraju uspješno poslovati.

Pavić je naglasio da DNS ne interesuju sitne privilegije koje nosi određena funkcija već uspješnost institucije ili ustanove koju DNS vodi.

On je podsjetio da se više od dva mjeseca u ovoj stranci provode unutarstranački izbori, koji su pri kraju u gradskim i opštinskim organizacijama, te je za polovinu juna najavio završne izbore kada je predviđeno održavanje Skupštine DNS-a.

Pavić je rekao da je članovima DNS-a skrenuo pažnju da moraju da imaju dobre odnose sa lokalnim zajednicama u Srbiji, te ukazao na važnost održavanja dobrih odnosa i na lokalnom i na republičkom niovu sa Srbijom.

"DNS se ne miješa u izbore u Srbiji, ali poštuje volju građana Srbije i njihov izbor", rekao je Pavić.

Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Zvornik Spomenka Stevanović rekla je da je ona jedini kandidat za predsjednik Gradskog odbora DNS-a i da ima podršku svih mjesnih odbora i Predsjedništva zvorničkog odbora, te da se ovom izbornom Skupštinom stavlja tačka na izbore DNS-a u Zvorniku.

Stevanovićeva je napomenula da je DNS u Zvorniku stalno rastao i da su posljednji lokalni izbori pokazali da je izrastao u ozbiljan, respektabilan i važan politički faktor.

"Na narednim izborima očekujemo još bolji rezultat, jer bi DNS u ovoj izbornoj jedinci, na osnovu svih analiza, morao da ima dva poslanička mandata u Narodnoj skuštini Republike Srpske i jednog u parlamentu BiH", rekla je Stevanovićeva.

(Srna)