Dio đaka iz Italije stigao u Banjaluku FOTO

10:43, 30.05.2018.
Thumbnail

Dio đaka banjalučke Ekonomske škole, čiji je autobus izgorio u Italiji, stigao je u Banjaluku.

daci ekon0mska

Autobus sa đacima koji su odlučili da prekinu ekskurziju i vrate se kući stigao je na Staru autobusku stanicu u Banjaluci nešto prije 11 časova.

djaci ekonomska1

Za povratak kući, nakon nesreće koja se dogodila u Italiji, na povratak se odlučilo 25 đaka, a sa njima u pratnji stigla je i jedna profesorica Ekonomske škole.

Pojedini roditelji đaka su najavili da će da tuže agenciju sa kojom su đaci išli na ekskurziju zbog pretrpljenog stresa i zbog toga što je đacima ponuđeno da nakon nesreće nastave ekskurziju iako su ostali bez stvari i novca.

Učenici Ekonomske škole koji su se vratili kući su u razgovoru sa novinarom ATV-a rekli da su željeli da se vrate kući, jer nakon nesreće nastavak ekskurzije za njih nije imao smisla.

Iz Agencije "Star travel" kažu da 180 učenika Ekonomske škole iz Banjaluke nastavlja ekskurziju u Italiji i da sve u najboljem redu. Navode da nema razloga za najavljene tužbe roditelja.

Na Staroj autobuskoj stanici đake je osim roditelja dočekao i šef kabineta ministra prosvjete i kulture, Novica Mitrović. On je naveo da će se nakon sumiranja utisaka razmišljati o daljim koracima.

Đake su dočekali i predstavnici Gradske uprave Banjaluka.

(ATV)