Dileri sporazumno priznali krivicu: Krijumčarili marihuanu, heroin i kokain

11:03, 17.11.2017.
Thumbnail

Četvorica optuženih u predmetu "Aleksa Krndija i drugi" sporazumno su sa Tužilaštvom BiH priznali krivicu za neovlašten promet droge, za šta su im predviđene osuđujuće kazne, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica ih tereti da su tokom prošle i ove godine, kao organizovana kriminalna grupa kojom je rukovodio prvooptuženi Aleksa Krndija nabavljali, krijumčarili i prodavali marihuanu, heroin i kokain, koje su sa drugim licima krijumčarili iz Srbije u BiH i obratno.

U skladu sa sporazumom o priznanju krivice, Aleksi Krndiji predložena je kazna zatvora od sedam godina, oduzimanje 1,2 kilograma heriona, što je jedna od najvećih zaplijena u proteklom periodu, oduzimanje 6.700 KM stečenih prodajom droge, 1.700 evra pronađenih prilikom pretresa, kao i automobila "mercedes", mobilnih telefona i drugih sredstava korištenih za izvršenje krivičnog djela.

Za optuženog Vojislava Žugića predložena je jednogodišnja kazna zatvora, oduzimanje 100 grama marihuane i 2.500 KM pribavljenih prodajom droge, a za Srđana Krndiju kazna zatvora od 15 mjeseci. Optuženom Petru Krndiji predložena je jedna godina zatvora.

U okviru sprovedenih pretresa i hapšenja pronađeno je i oduzeto dva kilograma smjese koja se koristi za povećanje mase droga.

Sporazumnim priznanjima optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

S obzirom na to da je optužnica obuhvatala četvoricu optuženih, prihvatanjem sporazuma i izricanjem kazni predmet će u cjelosti biti završen.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

(Srna)