Detalji saobraćajne nesreće u kojoj su poginula dva tinejdžera

21:39, 19.11.2017.
Thumbnail

U teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu nešto poslije tri sata ujutro, u Ulici kralja Petra I u Smederevskoj Palanci, dvojica šesnaestogodišnjaka, Pavle O. i Miloš Š., poginula su, a još jedan njihov vršnjak Filip Đ. lakše je povrijeđen.

Brat povrijeđenog tinejdžera, 22-godišnjak Miljan Đukić, koji je upravljao automobilom "tojota jaris", ima prelome kostiju i on je zadržan na bolničkom liječenju.

"Blic" nezvanično saznaje da su momci bili na proslavi rođendana kod drugara M. J. Dogovor je bio da, pošto je noć odmakla, prespavaju kod Miloša Š. Predomislili su se i krenuli u grad da vide šta se tamo dešava, a pošto je svaki provod prestao, od toga su odustali i krenuli ka naselju Kolonija.

Automobil "tojota jaris", u kojem su bila četvorica momaka, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine udario je u banderu zadnjim desnim dijelom, što je, po svemu sudeći, bilo kobno za nesrećne mladiće Pavla O. i Miloša Š., koji su sjedili na zadnjem sjedištu.

Od zadobijenih povreda su preminuli na licu mjesta, a vozač i suvozač su sa povredama prevezeni u bolnicu.

"Nismo uzeli izjavu od M. Đ. jer je, prema riječima ljekara, u takvom stanju da još ne može da je da, a njegov brat F. Đ. je maloljetno lice, tako da smo naložili da čim se oporavi, bude saslušan u prisustvu roditelja", kaže za "Blic" Slavica Ivković iz tužilaštva u Velikoj Plani koje vodi istragu u ovom slučaju.

Utvrđivanje svih činjenica u vezi s ovom nesrećom otežano je i zbog toga što se nesreća dogodila u gluvo doba noći, nije bilo očevidaca, niti drugih vozila na putu. Problem predstavlja i to što na tom dijelu nema ni kamera. Očekuju se, kažu u istrazi, rezultati nalaza krvi preživjelih učesnika i tehničkog pregleda vozila koji bi trebalo da makar malo pomognu u objašnjenju ove jezive nesreće.

Ono što je zasad poznato jeste da je neko od stanara okolnih kuća pozvao policiju. Ljudi su istrčali iz obližnjih kuća da pomognu unesrećenima, ali kada je ubrzo stigla Hitna pomoć i policija, dvojici šesnaestogodišnjaka nije bilo spasa.

"Strašno, jadna djeca! Ja tu stanujem, ali nismo čuli tresak, tek kada su se čule sirene... Ma, to je mjesto na kome se stalno dešavaju nesreće, mislim da su samo ove godine bile najmanje tri nesreće", kaže stariji Palančanin, čija je kuća nedaleko od mjesta fatalne nesreće.

"Kako se i ne bi dešavale nesreće kada vidite kakav je kolovoz, gladak kao staklo, a pri tome ima negativan nagib baš na ovoj krivini. Više puta smo upozoravali nadležne da učine nešto, ali nema ko da sluša. Tu ne bi smjelo da se vozi više od 50 kilometara na sat, a oni, pogotovo noću, idu i 80-90 kilometara na sat i onda bude, nažalost, ovako nešto", objašnjava Palančanin koji je naišao.

Automobil koji je sa mjesta nesreće odvezen na parking iza lokalne policijske stanice jezivo izgleda, na njemu su još vidljivi tragovi krvi na zadnjem desnom dijelu koji je od udara u banderu ulubljen pola metra.

(Blic)