Deset hiljada trkača na ulicama Banjaluke

19:55, 11.05.2018.
Thumbnail

Banjalučki polumaraton okupiće više od 10.000 ljudi. Dvodnevni festival zabave i sporta postaje sve popularniji, a ove godine uvedeno je nekoliko novina. Finiš je premješten na tvrđavu Kastel, a tokom trke biće postavljeno osam punktova. Promijenjena je polumaratonska trasa koja takmičare vode kroz najljepše aleje i najpoznatija banjalučka naselja.

Rezultati trke bodovaće se za olimpijsku normu i daju prohodnost za najveće svjetske maratone što je u Banjaluku dovelo 37 elitnih takmičara.

"Ove godine u sportskom dijelu po prvi put imamo prvenstvo Republike Srpske u polumaratonu, na šta smo vrlo ponosni. Dobili smo pet zvjezdica pa smo tako zaokružili ovaj naš događaj", rekao je direktor trke Vladimir Selec.

Broj učesnika nadmašen je u odnosu na prethodna izdanja. Banjalučki polumaraton je najmasovnija sportska manifestacija u BiH. Ove godine Banjaluka nosi titulu evropskog grada sporta, pa je polumaraton veoma važan događaj na tom planu.

"Mogu da pozovem građane da podrže polumaraton, oni koji mogu da učestvuju, oni drugi drugi da isprate kao posmatrači. Pozivam da sutra budu malo više pješaci nego inače", rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Počasni promoter trke je deda Vlado Stevanović koji i sa 84 godine uspješno učestvuje na ovakvim događajima. Centralna trka počinje u devet časova. I ove godine održaće se štafetna, fan ran i babini trka, a dodatak je trka školaraca koja je održana danas.