Deset godina poslije izgradnje: Neuslovna ambulanta u Dragočaju

20:29, 12.08.2017.
Thumbnail

Ambulanta je izdržala ljeto, ali sezone kiša vjerovatno neće, pričaju mještani banjalučkog naselja Dragočaj. Prije deset godina preselili su u tu ambulantu, a sada je, kažu, gora od stare.

Bore se sa ispucalim zidovima, propalim krovom, ali najviše strahuju od poplave. Ne bi, kažu, bio prvi put da se rijeka izlije i da do ambulante jedva i mogu doći.

Tri tima porodične medicine u Dragočaju liječe više od 4.000 pacijenata. U mjesnoj zajednici pričaju da je krajnje vrijeme da se pacijentima omogući liječenje u prihvatljivim uslovima.

"Ambulanta je imala jako loš pod koji smo uspjeli da saniramo. Kontaktirali smo direktoricu Doma zdravlja prije mjesec dana, te su rupe neutralisane, tj. pokrpljene su. Sada očekujemo jedan dio ambulante da se okreči, jedan je već okrečen i da se presvuče plastikom, tako da će doći do mini-sanacije", rekao je Milan Vučković iz Savjeta mjesne zajednice Dragočaj.

Vučković priča da bi u tom slučaju pacijenti dobili bolje uslove. Ipak, i prvi čovjek Grada smatra da to nije dovoljno, ali za sada nema konkretnih rješenja.

"Ima razmišljanja ovdje u lokalu da se rekonstruiše stari nekadašnji koji je bio. Znači, u ovom momentu nije definisan status. U svakom slučaju, radi se u objektu koji je u lošem stanju i koji će trebati ili renovirati ili premještati u novu ambulantu", rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Nova ambulanta bi, kaže, mogla da se smjesti u prostorije Društvenog doma u Dragočaju, ali tek kada se obnove. Ni to ne treba očekivati bar za dva mjeseca.