Dodik podržao studente

  • 17.11.2017.14:55

"Imamo podršku predsjednika Republike”, kažu iz Unije studenata Republike Srpske. Studenti, uvjerava Ratko Savić, imaju podršku na Međunarodni dan studenata i za inicijativu rekonstukcije prva dva paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci.

”On je obećao da će dati sve od sebe da Vlada Republike Srpske u najskorijem roku raspiše tender i da ti radovi budu izvršeni sljedeće ljeto kada bude pauza između akademskih godina", rekao je predsjednik Unije studenata Republike Srpske Ratko Savić.

Tokom sastanka u Palati Republike, dobili su podršku i za zahtjev da se u toku naredne godine na oba javna univerziteta zaposli 100 asistenata. Studenti imaju obećanje i da će, čim se pripremi, lično predsjednik biti predlagač Zakona o studentskom radu. O studentskoj prošlosedmičnoj pobuni gotovo da i nije bilo riječi.

vlcsnap-2017-11-17-15h27m25s172

"Danas u prvi plan smo stavili ove zahtjeve i Međunarodni dan studenata koji je upravo danas, a što se tiče naših zahtjeva prema rektoratu, predsjednik je dao punu podršku studentima da se bore za reforme i za napredak oba javna univerziteta", rekao je Savić.

Iz Unije studenata su rekli da je rektorski kolegijum formirao zaključke na bazi njihovih zahtjeva i ti zahtjevi su upućeni na Senat koji zasjeda 30. novembra. Studenti očekuju da budu usvojeni svi njihovi zahtjevi.

(ATV)