Davor Dragičević podnio prijavu protiv nepoznatih lica za teško ubistvo

19:25, 17.05.2018.
Thumbnail

Davor Dragičević, otac pokojnog Davida Dragičevića i bivši inspektor kriminalističke policije Borislav Radovanović podnijeli su danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv nepoznatog lica. U prijavi piše da je u pitanju teško ubistvo Davida Dragičevića za koje je zaprijećena maksimalna kazna do 45 godina zatvora.

"Mi svoju prijavu zasnivamo na dokazima i činjenicama koje su nesporno utvrđene u ovom predmetu, a javno objelodanjene i sa kakvima Tužilaštvo raspolaže preko 40 dana", izjavio je Radovanović.

Borislav Radovanović poziva institucije Republike Srpske da pokažu bar jednu činjenicu koja dokazuje da  je u pitanju zadesna smrt. Tvrdi da se istraga odugovlači sa ciljem da splasne interes javnosti. Davor Dragičević ponavlja da ima dokaze da je njegov sin ubijen, a da je do sada dobio samo jedan službeni dokument- potvrdu o vremenu smrti.

"Ovo sve što se sad radi je montiran proces, za sve imam dokaze, na vrijeme ćete biti obaviješteni, a naravno na Tužilaštvu, MUP-u, institucijama RS koji nam kažu da im vjerujemo, na njima je da kažu imena nalogodavaca, saučesnika, jataka, ubica, egzekutora njih 15, glavni egzekutor koji izvršio zadnji čin ubistva mog djeteta", rekao je Davor Dragičević.

Davor Dragičević i Borislav Radovanović poručuju da Tužilaštvo sada po zakonu mora da odluči i obavesti ih o toj odluci, a da oni imaju pravo na žalbu.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka kratko poručuju da su zaprimili prijavu koju su podnijeli Davor Dragičević u svojstvu oštećenog i građanin Borislav Radovanović. Kažu i da će postupiti po zaprimljenoj prijavi.

Dragičević i Radovanović danas su ispred Tužilaštva najavili da od večeras krivične prijave podnose i članovi grupe Pravda za Davida. Poručuju da vjeruju da će biti do deset hiljada prijava i da je to pravni presedan.