Davor Dragičević podnio krivičnu prijavu! FOTO

11:55, 17.05.2018.
Thumbnail

Davor Dragičević i Borislav Radovanović podnijeli su Okružnom tužilaštvu Banjaluka  prijavu krivičnog djela "teško ubistvo" protiv nepoznatog lica.

davor1

Kako je navedeno,  Dragičević i Radovanović su u svojstvu oštećenog i savjesnog građanina prijavili da je od strane nepoznatog počinioca, ili više njih, u  periodu između 18.03.2018. oko 2:30 časova i 24.03. 2018. godine do pronalaženja mrtvog tijela , na neutvrđenom lokalitetu, najvjerovatnije na prostoru grada Banjaluka, počinjeno krivično djelo "Teško ubistvo" iz člana 125. Krivičnog zakonika RS na štetu Davida Dragičevića, sina oštećenog Davora Dragičevića.

krivicna prijava

U obrazloženju prijave je navedeno da su službena lica Okružnog tužilaštva Banjaluka od momenta dostavljanja obdukcionog nalaza dr Željka Karana stekla "osnov sumnje" da je nad Davidom Dragičevićem zaživotno počinjeno krivično djelo nasilničke prirpde, te da je potom protivpravno usmrćen utopljenjem u vodi.davor2

"Obzirom na ovo nesporno krivično djelo sa smrtnom posljedicom do danas nije pravno okvalifikovano, što je po nama neshvatljiv propust tužilaštva. Podnošenjem ovakve prijave stvaramo pravnu obavezu da nas izvijesti o svojoj odluci u domenu eventualnog nesprovođenja ili obustavljanja sprovođenja  istrage u smislu člana 244.stav 4 Zakona o krivičnom postupku RS  spram naše prijave i date pravne kvalifikacije", navodi se u tekstu krivične prijave predate tužilaštvu.

(ATV)