Darko Mladić za ATV: Moj otac je u životnoj opasnosti!

19:35, 23.05.2018.
Thumbnail

"Odluka suda je skandalozna s obzirom da se moj otac nalazi u životnoj opasnosti", kaže za ATV Darko Mladić.

Skandalozno je i to, kaže, što je rok za žalbeni postupak na prvostepenu presudu Ratku Mladiću produžen za samo dva mjeseca.

"Kada bi javnost vidjela šta oni negiraju u toj Odluci, da on upravo ima aritmije i da mi njih nismo ubijedili da uopšte aritmija postoji. A njihovi ljekari konstatuju tamo aritmije, onda je to prosto smiješno na neki način komentarisati, jer očigledne činjenice kriju od javnosti samo da bi ga na silu tamo držali. Ja se nadam samo da ćemo uspjeti da mu život spasimo",rekao je Darko Mladić, sin Ratka Mladića.

Darko Mladić poručuje da neće odustati od borbe za život svoga oca i da će iskoristiti sve raspoložive snage. Dodaje da bi volio da se Republika Srpska i Srbija aktivnije uključe u proces odbrane njegovog oca.

"Mi nećemo odustati od te borbe. Sada ćemo se boriti ponovo da dovedemo ljekare tamo i proći ćemo tu cijelu proceduru ponovo. Iznosićemo u javnost sve ono što možemo da iznesemo. Ja bih najradije bukvalno da sve iznesemo i da se javnost uvjeri, stručna pogotovo, šta se tamo dešava. Volio bih i da se države aktivnije uključe, Republika Srpska i Srbija u to sve. Lobiraćemo na sve strane svijeta gdje možemo", naveo je Darko Mladić.

Darko Mladić dodaje da je podrška generalu Mladiću sada potrebnija nego ikad. Posljednje sedmice prije roka za podnošenje žalbe na prvostepenu presudu kojom se Ratko Mladić osuđuje na doživotnu kaznu zatvora, koriste se za skraćivanje njenog teksta. Haški sud je odredio da sama žalba ne može sadržavati više od 75 hiljada riječi iako je predmet protiv Ratka Mladića najobimniji predmet u istoriji Tribunala.