Dačić pjevao Erdoganu na turskom, od muftije zaradio bakšiš VIDEO

07:27, 11.10.2017.
Thumbnail

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pjevao je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast.

Snimci Dačićevog pjevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama. Na jednom snimku se može vidjeti kako Dačić u blizni stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, kao i srpski predsjednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, pjeva pjesmu "Osman Aga" na turskom jeziku.

Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri pjeva "svoju" Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

Ovo nije prvi put da Dačić uzima mikrofon i pjeva, isto je učinio i krajem avgusta na skupu u "srpskom" ljetovalištu u Paraliji gdje je imao čitav program. Tada je otpjevao desetak pjesama, a među njima i jednu grčku i jednu rusku.

Osim toga, Dačić je tokom svečane večere priređene za goste na inauguraciji predsjednika Aleksandra Vučića u junu ove godine pevao "O sole mio“ pred bivšim ministrom spoljnih poslova Italije i savjetnikom predsjednika Srbije Frankom Fratinijem.

Sırbistan Başbakanı Ivitsa Dačić’in yorumuyla Osman Aga. #Erdoğan #Serbia #Turkey pic.twitter.com/mWx8Z13rcB

— Murat KINACI (@kinacimurat) October 10, 2017

Na svečanoj večeri predsjednici Srbije i Turske razmijenili su poklone - Vučić je Erdoganu poklonio ćilim, a Erdogan Vučiću bicikl i šah.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na zajedničkoj konferenciji sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom da Srbija osjeća Tursku kao prijatelja.

"Nije ovo 1389. godina, kako neki misle, već je ovo 2017. godina. Želimo najbolje moguće odnose sa Turskom, naši odnosi su značajni za interese i budućnost Srbije", rekao je Vučić.

vucic

Turski predsjednik nalazi se u dvodnevnoj posjeti Srbiji, stigao je u ponedjeljak uveče, kada je bio gost predsjednika Vučića, a zvanični dio njegove posjete počeo je u utorak.

Za Erdogana je prvo priređen svečani doček ispred Palate Srbije, uz postrojenu Gardu i intoniranje himni dvaju zemalja, a pored predsjednika Vučića, turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije.

Erdogan se tokom svečanog prijema zadržao u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a na pitanje zašto Dačića nije sreo ranije po dolasku u Beograd, Vučić je odgovorio: "Dačić ne voli da ustaje rano“.

Nakon svečanog dočeka, uslijedio je tet-a-tet razgovor predsjednika koji je, kako se navodi, trajao duže od jednog sata, a zatim i sastanci dvije delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Erdogan će u danas posjetiti Novi Pazar, koji ga dočekuje ukrašen bilbordima s njegovim likom i zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.

Inače, Erdogan je u autorskom tekstu za "Politiku" naveo da su Turska i Srbija dvije ključne zemlje na Balkanu, kao i da se i danas mogu videti tragovi zajedničke istorije u jeziku, arhitekturi, kuhinji i kulturi.

"Iako nemaju zajedničku granicu, Turska i Srbija se smatraju komšijama, a tajna je sakrivena upravo u ovim bliskim vezama", naveo je Erdogan.

(B92/ATV)