Dačić: Kosovo ne može da pobijedi na Generalnoj konferenciji Uneska

10:13, 23.09.2017.
Thumbnail

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Kosovo ne može da pobijedi Srbiju na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru.

"Kada je Unesko u pitanju, mogu sa velikom sigurnošću da kažem, iako se još uvek ne zna da li će se Kosovo prijaviti za članstvo, da Kosovo ne može da pobedi Srbiju na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da mu je posebno drago što je u NJujorku delegacija Srbije razgovarala sa predstavnicima zemalja koje nisu priznale nezavisnost samoproglašenog Kosova, te što se pozicija tih temalja neće mijenjati ni u narednom periodu.

On je dodao da Srbija spremno dočekuje sva eventualna glasanja za prijem Kosova u međunarodnim organizacijama, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je istakao da je učešće na Generalnoj skupštini UN bilo veoma uspješno za Srbiju, te da ga je u svim razgovorima koje je imao, najviše zanimala pozicija tih zemalja u vezi sa Kosovom i Metohijom.

"Mogu da istaknem da je naša pozicija stabilna. Sve zemlje su istakle podršku teritorijalnom integritetu Srbije i naglasile da tu poziciju neće menjati", istakao je Dačić.

(Srna)