Cvijanovićeva i Bogdanić na Saboru narodne umjetnosti

20:32, 14.04.2018.
Thumbnail

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić tokom boravka u Italiji prisustvovali su Saboru narodne umjetnosti "Svilen konac", koji tradicionalno organizuje Srpska kulturna zajednica Arzinjano.

Cvijanovićeva i Bogdanić danas su u Vićenci razgovarali sa predstavnicima dijaspore u Italiji o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj saradnji, te mogućnostima aktivnijeg uključivanja dijaspore u političke procese i privredni život Republike Srpske.

Na sastanku je istaknuto da je prvi Forum dijaspore, koji je u februaru održan u Banjaluci, značajan korak ka uspostavljanju snažnijih ekonomskih, političkih i drugih veza između Republike Srpske i njene dijaspor, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

Prethodno su Cvijanovićeva i Bogdanić posjetili srpske škole "Sveti Sava" u Vićenci i Skiu, te Srpsku pravoslavnu crkvenu opštinu Sveti apostol Luka.

Tom prilikom Cvijanovićeva uručila je svešteniku pravoslavne crkvene opštine u Vićenci plaketu Vlade Republike Srpske kao priznanje za očuvanje identiteta i jačanje veza srpske zajednice u ovom dijelu Italije sa Republikom Srpskom.

(Srna)