Cvijanović: Želimo preispitati model finansiranja nabavke radara

18:19, 15.03.2018.
Thumbnail

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da Vlada Srpske želi da još jednom preispita model finansiranja projekta nabavke radara i bezbjednosnih kamera.

"Od projekta ne možemo odustati, jer su njegovi bezbjednosni efekti definisani našim projektnim zadatkom. Ako smo već čekali dvije godine da dođemo do realizacije projekta ili da uđemo u posljednju fazu realizacije, zašto ne možemo čekati još nekoliko mjeseci ili godinu, pa da bude načisto šta je najisplativije za Srpsku", rekla je Cvijanovićeva.

Na pitanje novinara da prokomentariše današnje stavove opozicije kada je riječ o finansiranju ovog projekta, Cvijanovićeva je rekla da je opozicija nebitna u ovoj priči i navela da neće da prejudicira kakva će biti buduća rješenja u vezi sa ovim projektom.

"Projekat je potreban i moramo da vodimo računa o bezbjednosti. To je dimenzija saobraćaja, ali i uopšte bezbjednosti u Republici Srpskoj i naša je obaveza da je unapređujemo. Jedan od načina kako ćemo to uraditi jeste obezbjeđivanje radara i bezbjednosnih kamera, a ostaje da se preispita model finansiranja i da se u nabavku uređaja ide nakon što utvrdimo koji je isplativiji i najefektniji način finansiranja", zaključila je Cvijanovićeva.

Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici zaključak kojim se obustavljaju aktivnosti u vezi sa nabavkom radara i bezbjednosnih kamera po principu javno-privatnog partnerstva i uputila na preispitivanje model finansiranja ovog projekta.

(Srna)