Cvijanović: Vlada opredijeljena za razvoj visokog obrazovanja

15:58, 02.04.2018.
Thumbnail

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Vlada opredijeljena za realizaciju ciljeva i projekata koji će doprinijeti razvoju visokog obrazovanja.

Cvijanovićeva je naglasila da je Vlada, kao i do sada, otvorena za sve dobre inicijative značajne za unapređenje studentskog standarda.

Na sastanku Cvijanovićeve sa predstavnicima studentskih parlamenata univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske rečeno je da će jedan od značajnih infrastrukturnih projekata Vlade u narednom periodu biti izgradnja studentskog doma u Lukavici.

Premijer Srpske i studenti istakli su obostranu spremnost da se radi na unapređenju i razvoju studentskog standarda, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Predstavnici studenata upoznali su Cvijanovićevu o nizu aktivnosti koje sprovode na planu unapređenja studentskog života, te naglasili potrebu intenziviranja aktivnosti i na infrastrukturnom razvoju.

Sastanku, na kojem je razgovarano o unapređenju studentskog standarda i kvaliteta studiranja u Republici Srpskoj, prisustvovao je i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.