Cvijanović: Ostavka direktora RiTE Gacko je stvar dogovora

22:19, 12.08.2017.
Thumbnail

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da ne postoji raskol unutar SNSD-a u Čajniču, te da radnici Šumskog gazdinstva treba da budu zadovoljni što imaju radna mjesta i da zajedno sa onima koji upravljaju gazdinstvom vode računa o unapređenju stanja u preduzeću i boljoj budućnosti.

"Ne mislim da su radnici ti koji mogu, niti imaju mehanizme da utiču ko će biti rukovodstvo određenog privrednog subjekta", rekla je Cvijanovićeva u Trebinju odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše stalna nezadovoljstva radnika Šumskog gazdinstva i da li postoji raskol unutar SNSD-a.

Ona je napomenula da radnici imaju pravo da izraze nezadovoljstvo ukoliko taj neko ko je postavljen na čelno mjesto ne radi svoj posao.

Na pitanje da li je tačno da je smijenjen direktor Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ Gacko Milenko Milidrag, Cvijanovićeva je istakla "da ne bi rekla da je to klasična smjena, već je to stvar dogovora – povlačiće se jedan direktor, dolazi drugi i to je sasvim normalno".

"Postoji dogovor da se kadrovska politika realizuje i od strane koalicije, ali i u okviru SNSD-a", istakla je Cvijanovićeva i dodala da su sva mjesta koja pripadaju SNSD-u podložna određenim smjenama, odnosno promjenama ljudi.

Milinko Milidrag direktor gatačke RiTE ostavku je podnio juče, a na njegovo mjesto, mogao bi doći Boško Kozomara iz Banjaluke, piše EuroBlic.

(Srna/EuroBlic)