Cvijanović: Investirano 40 miliona maraka na području Bratunca

13:03, 26.05.2017.
Thumbnail

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Bratuncu da Vlada Srpske vodi računa o cijelom tom području, što potvrđuje činjenica da je u proteklom periodu na ovom prostoru uloženo oko 40 miliona KM kroz različite projekte kako bi se olakšao život stanovništva.

Ona je u tom smislu posebno istakla važnost izgradnje mosta između Bratunca i LJubovije - "Bratoljub", koju je inicirao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zbog potrebe povezivanja Republike Srpske i Srbije.

"To je svakako jedna od dominatnih stvari i investicija", rekla je Cvijanovićeva u Bratuncu, gdje će danas zajedno sa predsjednikom Srpske, predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem posjetiti mjesto radova na mostu "Bratoljub".

Cvijanovićeva je podsjetila da je na bratunačkom području posvećena pažnja i izgradnji, održavanju i uređenje vodotoka, te mnogim drugim infrastrukturnim projektima koji će se raditi.

"Ali ono što definitivno ostaje zadatak Vlade je stvaranje boljih pretpostavki za nova zapošljavanja i otvaranje novih radnih mjesta", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je Vlada učinila napore i da se "oživi" i u funkciju stavi "Tehnički remont" Bratunac.

"Znamo da tu ima određenih problema, ali ono što je važno jeste da smo zadržali subjekt, ostvaruje se novo zapošljavanje, ispunjavaju se određene obaveze i moramo svi zajedno da poradimo da se to dešava i sa drugim privrednim subjektima", poručila je Cvijanovićeva.

(Srna)