Cvijanović: Dobra saradnja sa MMF-om

15:13, 16.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Vlada opredijeljena za nastavak realizacije mjera koje će doprinijeti dodatnoj fiskalnoj stabilnosti, te unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta Srpske.

Tokom današnjeg sastanka Cvijanovićeve sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, predvođenom šefom Misije MMF-a za BiH Nadimom Ilahijem, ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja Vlade Srpske i MMF-a bila dobra.

"Sagovornici su izrazili uvjerenje da će korektna saradnja biti nastavljena", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da je na sastanku razgovarano o ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, u kontekstu realizacije aktuelnog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su reformske mjere, koje Vlada Srpske sprovodi u skladu sa Pismom namjere, dale pozitivne rezultate, čemu u prilog govori i ostvareni ekonomski rast, te dali punu podršku Prijedlogu rebalansa budžeta Republike Srpske.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

(Srna)