Čubrilović: Pristajemo i na premijersku funkciju

19:37, 17.03.2018.
Thumbnail

Jedna od glavnih kandidatura na predstojećim izborima treba da bude naša, ali pristajemo i na premijersku funkciju ili funkciju predsjedvajućeg Savjeta ministara - to je i zvaničan stav DNS-a nakon današnje sjednice glavnog odbora.

Poručuju da ne planiraju ucjenu već su spremni na pregovore, a sve to će SNSD-u i socijalistima predložiti već sljedeće sedmice.

"Ja znam da oni najavljuju da će imati oba kandidata, da su oni velika stranka, imaju istraživanja da su njihovi kandidati pobjednici. Ja ne znam jesu li oni pobjednici s nama ili bez nas. Ako je to bez nas onda nema oko čega da pregovaramo", rekao je potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović.

"Ukoliko pregovori budu išli u tom pravcu da DNS nema kandidata za predsjednika Republike onda ništa drugo ne preostaje nego da DNS ide u pravcu premijerske funkcije ili pozicije predsjedavajućeg Savjeta ministara i to su logične stvari mi smo druga stranka u koaliciji, a treća u RS vjerovatno s tendencijom da postane druga po broju glasova u RS", rekao je potpredsjednik DNS-a Darko Banjac.

Banjac najavljuje nova iznenađenja i kaže nije isključeno da neki od narodnih poslanika pristupe DNS-u, imena ne otkriva. Čubrilović otkriva da DNS pregovara i sa nekoliko stranaka koji će biti njihovi saveznici na budućim izborima.

"Prva stranka, stranka zelenih, neke od probosanskih stranaka koje žele da imaju u nama partnera u RS, a od stranka to je stranka Ognjena Tadića koja takođe želi da se u potpunosti priključi DNS-u", rekao je Čubrilović.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora formiran je i centralni izborni štab od 15 članova. Očekuju 12 poslanika u Narodnoj skupštini RS i dva mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH. Najavljuju povećanje broja članova predsjedništva stranke, a usvojili su i novi logo.