Čubrilović otvorio šahovski festival "Matirajmo predrasude"

11:46, 17.03.2018.
Thumbnail

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci šahovski festival "Matirajmo predrasude", na kojem učestvuje 125 šahista iz Srbije, Hrvatske, Danske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Čubrilović je rekao da je šahovski festival važna društvena manifestacija, jer šah nije samo sport, već je umjetnost i filozofija koja spaja ljude.

Бањалука - шаховски фестивал

"Dobro je vidjeti mlade ljude da se na ovaj način organizuju, druže, razvijaju svoju kreatovnost i pokazuju maštu", rekao je Čubrilović novinarima.

Čubrilović je napomenuo da je Banjaluka grad sporta, ali i šaha koji se oko stotinu godina već organizovano igra u ovom gradu i dodao da su u ovom gradu boravila velika imena iz svijeta šaha.Бањалука - шаховски фестивал-1

Festival "Matirajmo predrasude" otvoren je revijalnom brzopoteznom šahovskom partijom između Čubrilovića, koji je četvrti put pokrovitelj ovog međunarodnog šahovskog turnira i Dejana Travara, predstavnika banjalučke Gradske uprave koja je podržala ovu manifestaciju.

Organizator ovog turnira je banjalučka Škola šaha "Skakač".

(Srna)