Čubrilović: Očekujem konstruktivnu raspravu o rebalansu budžeta

14:14, 14.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da od sutrašnje sjednice o Prijedlogu rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu očekuje konstruktivnu raspravu sa viđenjem onoga što je Vlada Srpske prezentovala kroz obrazloženje za rebalans budžeta.

On smatra da je dobro da Republika Srpska ima ovakav rebalans, za kojim je na vrijeme uočena potreba kako bi projekti mogli biti realizovani u budžetskoj godini za koju se rebalans donosi.

"Ne očekujem ništa posebno od sjednice, već konstruktivnu raspravu za koju ni ne očekujem da dugo traje", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra u Banjaluci da razmatra Prijedlog rebalansa budžeta za 2018. godinu po hitnom postupku, koji je veći za 87 miliona KM od usvojenog budžeta za ovu godinu i pretežno je usmjeren na investicije.

Po hitnom postupku trebalo bi da budu razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2018. godinu, o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, te o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu, te informacija o sprovedenoj proceduri javne nabavke putem konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina.

Početak posebne sjednice Narodne skupštine Srpske zakazan je za 10.00 časova.

(Srna)