Čubrilović: Hag ne gleda sve jednako i to je očigledno i dokazano više puta!

15:41, 20.11.2017.
Thumbnail

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da se nada da presuda generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu neće biti posljednja izrečena presuda i da će odbrana generala Mladića imati priliku da dokazuje dalje njegovu nevinost.

Govoreći o izricanju presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, Čubrilović je rekao da je to samo još jedan pokazatelj kako se ovdje gleda na protekli građanski rat, da su Srbi odgovorni i krivi za mnogo šta, pa čak i za ono u čemu nisu ni učestvovali, niti su bili sudionici i svjedoci toga.

"Taj Hag ne gleda sve jednako i to je očigledno i dokazano više puta", ocijenio je Čubrilović.

On je rekao da su Srbi osuđeni na nekoliko desetina puta veće zatvorske kazne u odnosu na ostale narode, te naglasio da se ne može nikako reći da je u građanskom ratu samo jedna strana imala toliko puta veću krivicu.

Načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu u maju 2011. godine, a suđenje mu je počelo u maju 2012. godine.

Haški tribunal izreći će u srijedu, 22. novembra, presudu generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine tokom posljednjeg rata u BiH.