Crnadak: SNSD podržao Mostar za evropsku prijestonicu kulture

16:00, 27.09.2017.
Thumbnail

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a Igor Crnadak tvrdi da je SNSD podržao kandidaturu Mostara za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine i poziva gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i SNSD da povuku ovu podršku.

"Ta podrška je šamar i poniženje Banjalučanima i ovom gradu čiji je gradonačelnik iz SNSD-a i čija skupština ima najviše odbornika iz SNSD-a, a ipak je ta stranka odlučila da radi za interese nekog drugog grada", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je Predsjedništvo banjalučke Gradske organizacije PDP-a podržalo kandidaturu Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine i pozvao gradske vlasti da na tome zajedno rade i da sve resurse stave u tu funkciju.

Crnadak je dodao da je podrška kandidaturi Mostara ujedno i potvrda da "SNSD radi za hrvatske interese" i ovaj put "to radi direktno protiv svog naroda, Republike Srpske i Banjaluke".

On je rekao da je vijest objavljena u "Večernjem listu" u kojoj se navodi da je SNSD dao podršku Mostaru provjerena i da su u PDP-u dobili "pouzdanu informaciju da je čovjek iz SNSD-a bio prisutan na tom sastanku i da postoji pisana saglasnost ove stranke da bude podržan Mostar".

(Srna)