Crnadak poklonio dres "Borca" mađarskom ministru

18:21, 24.02.2018.
Thumbnail

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak uručio je dres banjalučkog Fudbalskog kluba "Borac" ministru inostranih poslova i trgovine Mađarske Peteru Sijartu kao uspomenu na njegov boravak u Banjaluci.

Crnadak i Sijarto sinoć su, po završetku zvaničnog dijela konferencije posvećene evropskim integracijama BiH i regiona, na neformalnom sastanku konstatovali da je konferencija bila veoma uspješna, te da je organizovana u pravo vrijeme nakon objave nove Strategije za zapadni Balkan i nekoliko dana prije predaje odgovora na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Žan Klod Junkeru.

Tokom susreta razgovarno je o brojnim političkim i ekonomskim temama iz regiona i Evrope, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je pozvao Sijarta, koji je bivši profesionalni sportista, da u maju bude gost Banjalučkog polumaratona, koji je jedan od najbolje organizovanih događaja ovog karaktera u regionu.

Sijarto je tokom boravka u Banjaluci razgovarao sa ključnim ljudima Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Federacije BiH zaduženim za procese evropskih integracija.

Na konferenciji, koja je juče završena, učestvovali su i ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović, kao i zastupnik u Evropskom parlamentu i izvjestilac za BiH Kristijan Dan Preda.

(Srna)