Crnadak optužio SNSD zbog podrške Mostaru

20:31, 27.09.2017.
Thumbnail

SNSD je podržao Mostar za evropsku prestonicu kulture 2024. godine, tvrdi PDP-ov Igor Crnadak.

Poziva gradonačelnika Banjaluke da povuče tu odluku. To je, kaže Crnadak potvrda da SNSD radi za hrvatske interese a kao dokaz prilaže članak sa portala Večernjeg lista.

"Ovo je vijest koja je praktično jedan šamar i jedno poniženje ovom gradu, poniženje svim Banjalučanima. Ja ću vas podsjetiti da ovaj grad ima SNSD-ovog gradonačelnika, da je najviše odbornika iz SNSD-a i ipak ova stranka je odlučila da radi za interese drugog grada", rekao je  Igor Crnadak, predsjednik banjalučkog odbora PDP-a.

Prije Crnatka oglasio se i Igor Radojičić a bar po izjavi sa današnje skupštine grada banjalučki gradonačelnik ostaje pri tvrdnji da podržava kandidaturu Banjaluke. Još prije dva dana na Tviteru se pohvalio da je Banjaluka na naslovnici biltena Konferencije evropskih gradova i regija.

"Tužno je i žalosno, znate, ako promovišete svoj grad i podržavate ga u turizmu i kulturi onda nećete pljuvati po njemu. To je stvar elementarnog kućnog vaspitanja – da kad odete negdje vani  o svojoj porodici, o svom gradu, o svojoj republici ružno ne govorite. Koja je to crna podrška Banjaluci ako izađete tamo i koristite vrlo ružne riječi o Banjaluci i u stvari nastojite da otjerate investitore, goste, studente, turiste ili podršku evropskoj prestonici kulture", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.