Klasik koji se ne propušta -"Crna Guja" od 31.07. na ATV-u

08:26, 26.07.2017.
Thumbnail

Prva epizoda britanske serije "Crna Guja", u kojoj glavnu ulogu tumači Rouan Atkinson, premijerno je prikazana prije 34 godine, a od 31.07. moći ćete je pratiti na ATV-u.

Uprkos klimavom startu, ubrzo je postala jedna od najboljih humorističkih serija svih vremena, koja se više puta reprizirala širom svijeta.
Producent Džon Lojd 34 godina kasnije priznaje da je ekipa koja stoji iza "Crne Guje" na početku mislila da je serija osuđena na propast.
- Ričard Kertis (reditelj serije), Rouan Atkinson i ja smo bili mladi i ambiciozni. Mislili smo da možemo da ostvarimo sve što zamislimo, ali kada je serija krenula, ispostavilo se da je to bio preveliki zalogaj za nas - izjavio je on za britanski "Telegraf".

Budući da se prvi serijal bavi dešavanjima sa kraja srednjeg vijeka, scenografija je bila prilično zahtijevna.
- Uspomene na početak snimanja su prava noćna mora. Stajali smo tamo okruženi psima, konjima i vodom i smrzavali se. Pitali smo se šta smo to učinili - sjeća se Lojd.

Međutim, kako je serija odmicala, sve više gledalaca se interesovalo za nju, a i glumci su počeli da se zabavljaju na setu.
- To je bila jedinstvena kombinacija isplaniranih i spontanih elemenata. Rouan Atkinson i Toni Robinson, koji igra Boldrika, praktično su postali nerazdvojni - kaže producent.

Crna guja 2
Snimljeno je ukupno četiri sezone "Crne Guje", od kojih je svaka smještena u drugi istorijski period. Serija danas ima milione obožavatelja, koji rado ponavljaju replike smotanog Boldrika, proračunatog Edmunda Crne Guje i drugih likova.
- Na kraju smo shvatili da smo sasvim slučajno stvorili nešto izuzetno - zaključio je Džon Lojd.Od 31.07.  ljubitelji ove serije i oni koji će to tek postati moći će uživati u specifičnom britanskom humoru svakog radnog dana od 18:00 na ATV-u.