Crna Gora ulaže 60 miliona evra u zimski turizam

10:03, 14.01.2018.
Thumbnail

Crnogorski premijer Duško Marković najavio je da će do 2020. godine u crnogorski zimski turizam biti uloženo više od 60 miliona evra.

Marković je poslije obilaska zimskih centara u Kolašinu i na Žabljaku napomenuo da je u ovim centrima obnovljen dio infrastrukture koji se tiče žičara, da su staze dobro pripremljene, a putevi do ski centara prohodni.

On je istakao da je, kada je riječ o Žabljaku, raspisan tender za izradu nove žičare šestosjeda i četiri kilometra novih staza.

"Ono šta radimo u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju govori nam da ćemo do 2020. na tom prostoru uložiti više od 60 miliona evra", rekao je Marković.

On smatra da će na taj način Crna Gora i njena privreda imati kvalitetnu zimsku i ljetnu ponudu, te da će imati nove investitore, koji će graditi hotele, otvarati nova radna mjesta.

Marković je izrazio uvjerenje da će to biti snažan podsticaj crnogorskoj ekonomiji i kvalitetu života na sjeveru.

Prema njegovim riječima, pred ovu zimsku turističku sezonu nadležni organi i preduzeća koji se bave turizmom uradili su sve što je neophodno što je rezultiralo dobrim početkom i velikim brojem gostiju tokom praznika.

(Srna)