Čovjek sa željeznim pesnicama

07:50, 14.04.2018.
Thumbnail

Subota, 14.04.2018 u 23:00

U potrazi za slavnim blagom grupa ratnika, ubica i odmetnuti britanski vojnik napadnu na selo u feudalnoj Kini, gdje skromni kovač kreće odbraniti sebe i seljane.

U svom debiju na filmskom platnu kao reditelj i glavni glumac, RZA, uz zvjezdanu međunarodnu postavu predvođenu Russellom Croweom i Lucy Liu, priča epsku priču o ratnicima, ubicama i o autsajderu junaku u Kini u 19. vijeku koji se moraju ujediniti da bi uništili izdajicu koji prijeti uništenjem svih njih. Još od dolaska u kinesko selo u džungli seoskog kovača (RZA) radikalne plemenske frakcije tjeraju da stvara komplikovana oružja za uništenje. Kad se rat klanova uzburkava, stranac kanalizuje drevnu energiju da bi sebe pretvorio u ljudsko oružje. Dok se bori uz legendarne junake i protiv bezdušnih zlikovaca, jedan čovjek mora ukrotiti svoju moć da bi postao spasitelj svog posvojenog naroda.

Glavne uloge:  Rza, Rick Yune, Russell Crowe, Lucy Liu, Dave Bautista, Jamie Chung, Cung Le, Byron Mann, Daniel Wu, Zhu Zhu, Chia Hui Liu...