"Ćevap fest" postaje tradicija Banjaluke

19:35, 18.05.2018.
Thumbnail

Banjalukom se širi dobro poznati miris ćevapa. Dobar ukus, zabava, a i cijena itekako privlače prolaznike na drugom "Ćevap festu". A oni znaju da boljih ćevapa od banjalučkih nema. U ćevabdžinicama zadovoljno trljaju ruke, čini im se, posla će tek biti.

"Očekivaćemo da bude, nadam se, malo više nego prošli "Ćevap fest"".

"Na prvom nismo bili, a na ovom drugom, nadamo se da će biti posla i da će biti uspješan".

"To je jedna od rijetkih stvari po kojoj smo mi poznati".

"Prvo sam probao kod Muje, pa onda redom", reklai su posjetioci "Ćevap festa".

Banjalučki ćevap bi uskoro mogao pronaći svoje mjesto na gastro listi UNESCO-a, tvrde organizatori. Iz kabineta gradonačelnika poručuju da će Festival početi tradicionalno održavati oko Spasovdana, slave grada.

"Mi znamo da je tradicija našeg grada ona gurmanska, gastronomska, ćevap koji se koristio na čuvenim duhovskim vašarima stotinama godina, a isto tako, znamo da pripadamo 21. vijeku i kulturnom dijelu Evrope, pa smo rekli onu staru, dobru izreku: "Ko ne zna odakle je došao, ne zna ni kud' je pošao"", istakao je Nebojša Kuštrinović, zvanični promoter "Ćevap festa".

"Banja Luka nastavlja našu politiku otvorenog grada sa mnogo mladih i sa mnogo događaja", naglasio je Milan Grubor, šef kabineta gradonačelnika Banjaluke.

U prethodnom periodu Banja Luka "živi punim plućima", a "Ćevap festom" ulazi u posljednju sedmicu "Proljeća u Banjaluci". Ovaj put, banjalučki brend i tradiciju predstavlja devet roštiljnica, ali i brojni proizvođači tradicionalnih pića i salata.