CEV kup: Kraj evropskog puta za Bimal Jedinstvo

21:32, 23.02.2017.
Thumbnail

Odbojkašice Dinama iz Kazanja bile su nepremostiva preopreka za ekipu Bimal Jedinstva u osmini finala CEV kupa. Ruskinje su u potpunosti opravdale ulogu favorita u ovom dvomeču, pa su tako bez izgubljenog seta produžile ka osam najboljih ekipa u CEV-u.

Ipak, u Jedinstvu kažu da nemaju za čim da žale. Iskustvo koje se stiče igranjem ovako jakih utakmica, kažu da nema nema cijenu.

"Ovakvih utakmica nama treba. I mislim da ovakva utakmica, bez obzira na kraju kakav bio rezultat, je jedna velika nagrada ovim djevojkama, za sve što su radile. Igrati protiv tri, četiri djevojke koje su prije par mjeseci bile na olimpijadi velika je čast", istakao je Smail Pezerović, trener ŽOK Bimal Jedinstvo.

"Mogu reći da smo ovdje bolje odigrali nego tamo. Mislim da smo ušli u obje utakmnice sa previše respekta prema ekipi Dinamo Kazana", smatra Ajla Paradžik, ŽOK Bimal Jedinstvo.

Publika u Brčkom mogla je da uživa u novom odbojkaškom spektaklu i da na djelu vidi jednu od najboljih evropskih ekipa. Iako su već u Kazanju nagovijestile da dilema oko ukupnog pobjednika neće biti, odbojkašice Dinama su u najjačem sastavu odigrale meč sa Jedinstvom, što je u neku ruku bila i nagrada za sve ljubitelje odbojke u Brčkom.

"Ovdje smo igrali sa našom prvom postavom, dok smo u Rusiji imali određene izmjene na terenu. S toga, mogu ocijeniti da smo ovdje imali dosta uspješnu igru", rekla je Elica Vasiljeva, Dinamo Kazanj.

"Ova igra je zaista bila zanimljiva za naše mlade igračice, koje su pokazale svoje znanje na terenu. A, mogu reći da je igra bila zanimljiva i za podršku koja se večeras pokazala u punom sjaju na vašim tribinama", izjavio je Aleksandar Peripelkin, trener Dinamo Kazanja.

Nakon evropskog izleta koji može da se ocijeni uspješnim, odbojkašice Jedinstva vraćaju se obavezama u bh. okvirima. Cilj je kako kažu da se odbrani dupla kruna, a prvi naredni korak ka tom ostvarenju je finalni turnir Kupa BiH.