Čeprkalo: Spreman za plivačko prvenstvo u Singapuru

21:16, 19.08.2015.
Thumbnail

Najbolji BiH plivač, Mihajlo Čeprkalo, na svjetskom prvenstvu u Kazanju popravio je vrijeme na 1500m slobodno i približio se A olimpijskoj normi na samo 10 sekundi.

Mihajlo se iz Kazanja i nedavno održanog EYOF-a, vratio sa dvije B olimpijske norme za Rio, na 400 i 1. 500 m slobodno.
"Intenzivno smo se pripremali za prvenstvo za svjetsko prvenstvo i za evropski festival mladih na svjetskom prvenstvu sam na 1.500 m slobodni stil zauzeo 26 poziciju od 45 plivača i ostvario b normu za olimpijske igre u Rio. Vrijeme je 15 minuta i 26 sekundi. Na 200 metara delfin sam zauzeo 37 poziciju od 45 plivača a vrijeme iznosi 2:05 što je i novo vrijeme seniorskog rekorda BiH", rekao je Čeprkalo.

Mladi Banjalučanin, dosada je postavio 12 novih rekorda - 4 seniorska, juniorska i kadetska, a čak je 20 puta obarao dosadašnje kadetske, omladinske i seniorske rekorde. Nakon izuzetnog uspjeha u kazanju, Mihajlo ističe, da je zajedno sa svojim trenerom svu pažnju usmjerio na svjetsko juniorsko prvenstvo u Singapuru, koje počinje u subotu.

"Zbog vremenske razlike od 6 sati, treninzi će nam sutra i prekosutra početi ujutru od 4 sata ujutru da bi se već lagano privikli na tu razliku, jer je jako teško naviknuti organizam na to a tek otplivati trku najbolje moguće", objasnio je Mihajlo.

Mihajlo se za Singapur nada ulasku među prvih deset plivača u disciplini 1.500 metara kraul.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!