Centar za socijalni rad i 22.000 Banjalučana čeka na novac

20:33, 11.07.2016.
Thumbnail

Gradski oci maćehinski se odnose prema socijalno najugroženijim sugrađanima i Centru za socijalni rad koji vodi brigu o njima, poručili su Vera Sladojević, direktor Centra i predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović.

Dvoje DNS-ovaca nije štedjelo kritike na račun gradonačelnika iz koalicionog SNSD-a.

"Mi redovno idemo sa isplatama, međutim isplate zavise od Grada, oni prebacuju sredstva. Mi sad ne znamo koliko smo mi sredstava dobili za jednokratne novčane pomoći, koliko smo dobili sredstva za tuđu njegu i pomoć. Da li će to biti iznos koji je potreban centru ili će to biti značajno smanjen iznos. Isplate idu redovno", rekla je direktor Centra za socijalni rad Vera Sladojević.

"Ja prije vjerujem da je to odnos jednog čovjeka prema ovoj vrsti problema i ovoj instituciji. Može to da bude samo s jeden strane da je odnos prema koalicionim partnerima u šta sumnjam, očito je odnso čovjeka prema određenoj vrsti posla. Na koga mislite konkretno? Pa zar ne vidite da je cijelo vrijeme riječ o gradonačelniku", rekao je predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović.

Slobodan Gavranović, ovih je dana na godišnjem odmoru. U njegovu i odbranu Gradske uprave stala je njegova zamjenica Jasna Brkić. Kaže da novac stiže za dan - dva, a voljela bi da je prisustvovala sastanku u Centru.

"Budžet Centra za socijalni rad je 13,29 miliona maraka. U prvom polugodištu ove godine njima je stavljeno na raspolagnje nešto oko 50 odsto, još uvijek nisu unesene sve fakture. Dakle, 25 odsto će biti stavljen centru na raspolagnje. Odgovorno želim reći, da je za Gradsku upravu, da su potrebe naših najugroženijih sugrađana na prvom mjestu", rekla je zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Novac za osnovne potrebe čeka oko 22.000 Banjalučana. Kome su na prvom mjestu, ni sami ne bi znali reći.