Ceca u helikopteru podigla prašinu i opoziciju u RS na noge

19:28, 02.01.2018.
Thumbnail

Video snimak, koji je na društvene mreže postavila pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, na kom se vidi da sa svojim sinom leti  helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske, podigao je prašinu i opoziciju na noge.

Traže od Vlade Srpske hitne odgovore, a najviše ih zanima koliko će prevoz pjevačice koštati građane. Cecu nismo dovezli iz Srbije, odgovaraju iz Helikopterskog servisa. Video je, kažu, napravljen iznad Banjaluke. To potvrđuje i Ceca Ražnatović. Opozicija ne odustaje.

"Krajnje je neprimjereno i nezakonito koristenje javnih resursa Republike Srpske za privatne potrebe a sve po nalogu Milorada Dodika. Pitamo Vladu Republike Srpske da li građani treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca iz svojih već odavno praznih džepova?", pitaju u SDS-u.

Isto kažu i u PDP-u. Traže od Vlade Srpske da razjasni da li će i na koji način biti opravdano trošenje novca za taj let. Draško Stanivuković banjalučki odbornik i Restartovci, o svemu su pričali sa  igračkom helikoptera u rukama.

"Na koji način je to urađeno? Da li postoji neki papir? Koliko to košta?  Ako predsjednik RS ima ovlaštenje da kaže ko se može voziti tim helikopterom, onda smatram da mora biti neki opšti interes. A ovo, složićete se svi, nije nikakav opšti interes", izjavio je Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Cecu nismo vozili iz Srbije, podvlače u Helikopterskom servisu. Kažu i da su tvrdnje da je helikopter korišćen po nalogu predsjednika, krajnje zlonamerne. Objašnjavaju da je vožnja i to isključivo iznad Banjaluke,  bila samo znak zahvalnosti jer je pjevačica najavila da će dio sredstava uplatiti u  Fondu solidarnosti.

"Upravo zbog lake provjerljivosti i dostupnosti podataka o letovima Helikopterskog servisa RS tvrdnje da su 31.12. naši helikopteri korišteni po nalogu predsjednika RS smatramo zlonamjernim", ističu u Helikopterskom servisu RS.

Oglasila se i pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović. Uvjerava da je samo uživala u panorami Banjaluke.Iz Beograda je došla, tvrdi, u sopstvenoj režiji.

"Ja imam ličnu potrebu da odmah demantujem takvu neistinu zato što sam ja svojim novcem došla u Banjaluku automobilom Q7. I pošto sam dala dio sredstava u humanitarne svrhe za RS, moj veliki prijatelj, dugogodišnji prijatelj, Boban Kusturić je ponudio da nam napravi panoramu iznad Banjaluke", rekla je Svetlana Ceca Ražnatović.

Iz kabineta predjsednika, ali ni iz Vlade, danas se ne oglašavaju. U opoziciji kažu - sutra vam je rok da odgovorite.