Čajniče: Uzdrman SNSD, šumari iščekivali ministra

19:14, 11.08.2017.
Thumbnail

Dolazak generalnog direktora u Čajniče danas je top tema među radnicima ŠG “Vučevica”. I dalje stoje na plus 45, ali kao hladan tuš bila je dugo očekivana reakcija iz resornog ministarstva. Stevo Mirjanić ponovio je i ono što je generalni direktor Šuma RS juče objašnjavao da radnici nemaju ništa sa imenovanjima direktora.

“Radnici ne bi trebali odlučivati o tome ko će biti na čelu, to je stvar odgovarajućih koalicionih partnera, kadrovskih komisija i Uprave JP, ja ne mogu određivati ko će biti v.d. direktora, ali mogu tražiti ukoliko rezultati tog poslovanja ŠG da se smijeni taj I taj, to mogu tražiti", rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić.

I dok Mirjanić obećava da će pod lupom biti rad novog menadžmenta, šumari poručuju da za razliku od ministra, oni se ne bi kockali sa ponuđenim imenom. Poruku imaju i za predsjednika RS.

“Predsjedniku Dodiku da poručimo da dobija lažne informacije od ljudi koji su mu ovdje rasturili stranku, neka dođe ovdje da provjeri o tog Neđa Mašića, već mu je rashol u stranci može da dođe ovdje, ovo su već njegovi glasači bili i ne bi trebao da pocijeni ove radnike. Glasačem, mi smo uz njega, ali da i on bude uz nas", rekao je Rade Račević, radnik ŠG “ Vučevica” Čajniče.

“Radnici se ne miješaju u izbor direktora, ali nećemo da dozvolimo da neko dođe sa ulice koji nema ni znanje ni zvanje", rekao je radnik ŠG “Vučevica” Čajniče Aleksandar Tadić.

Da je došlo do stvarnog raskola u OO SNSD u Čajniču se uveliko govori. Kancelarija je danas zaključana, a odmetnuti članovi koji ne podržavaju Neđa Mašića u centalu stranke uputili su urgenciju.

“Napominjemo da ovakva situacija svaki dan nanosi nemjerljive štete SNSD, ted a sve političke stranke izvlače korist iz ove situacije I zauzimaju bolju poziciju pred Opšte izbore. Stoga predlažemo da za v.d. ispred stranke imenujete Marko Mićević diplomirani inženjer Šumarstva".

vlcsnap-2017-08-11-19h12m01s102

Upravo je Mićević bio prijedlog i Glavnog odbora SNSD u junu ove godine, ali to mjesto u avgustu zauzeo je Neđo Mašić.

Radnici "Vučevice" ne odustaju od protesta, sada pozivaju predsjednika RS i lidera SNSD-a da dođe u Čajniče i da se sam uvjeri u političku situaciju.