Brod: Danas uklanjanje bombe ispod mosta

08:07, 09.08.2017.
Thumbnail

U Brodu će danas ispod mosta na rijeci Savi biti uklonjena avio-bomba iz Drugog svjetskog rata, pa će na dva časa biti zabranjeno kretanje i na graničnom prelazu između BiH i Hrvatske, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Uklanjanje avio-bombe, koja se nalazi na tri metra dubine, počeće u 11.00 časova, a od 11.00 do 13.00 časova biće zabranjeno kretanje u prečniku od 200 metara od lokacije bombe, što obuhvata i granični prelaz i most između Broda i Slavonskog Broda.

"Ovu komplikovanu operaciju izvešće ronioci Ministarstva unutrašnjih poslova Češke, sa kojima Ministarstvo bezbjednosti BiH od 2015. godine uspješno sarađuje na uklanjanju neeksplodiranih ubojitih sredstava iz vodotokova, te uz podršku deminerskog i ronilačkog tima Republičke uprave Civilne zaštite", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo bezbjednosti BiH preduzelo je bezbjednosne mjere u saradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spasavanje Hrvatske, Ministarstvom komunikacija i transporta BiH, te Graničnom policijom BiH.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske saopšteno je da će danas na plovidbenom dijelu rijeke Save, kod mosta koji povezuje opštinu Brod u BiH i Slavonski Brod u Hrvatskoj, zbog uklanjanja avio-bombe iz Drugog svjetskog rata, biti zabranjena plovidba od 11.00 do 13.00 časova.

"Svim učesnicima u plovidbi, osim za plovila koja će vršiti aktivnosti i obezbjeđenje navedene dionice plovnog puta, biće zabranjena plovidba", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva apeluju da učesnici plovidbe isplaniraju putovanja tako da se u navedeno vrijeme ne zateknu na dionici na kojoj će biti uklanjana avio-bomba.

(Srna)bomba