Brnabićeva: Ostajem premijer

10:27, 06.05.2018.
Thumbnail

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da ostaje na čelu Vlade i da će principi kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti i međusobno poštovanje ostati načela kojima će voditi Vladu i na kojima će i dalje insistirati.

"Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi - da građani Srbije bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju porodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu", rekla je Brnabićeva za "Blic".

Ona kaže da je tu i želja da Vlada i ona daju punu podršku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da provede zemlju kroz izuzetno izazovna vremena i da iz svih sadašnjih nedaća "izađe kao zemlja mira, stabilnosti i jednakih šansi za sve".

Mediji prenose da je na sjednici Vlade Srbije u petak došlo do oštre polemike između Brnabićeve i ministra za inovacije Nenada Popovića, nakon njegovog tvita u kojem je pozvao da se spriječi distribucija hrvatske dječije slikovnice u Srbiji u kojoj se govori o LGBT populaciji.

Brnabićeva kaže da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade, dodajući da joj je petak bio jedan od najtežih dana od kako je ušla u Vladu.

"Naš posao zahteva stalnu nepodeljenu pažnju da rešavamo otvorena pitanja i zemlju vodimo napred. Naš posao nije rijaliti u kome ćemo učiniti sve za malo medijske pažnje. Moramo da naučimo da biramo reči", rekla je Brnabićeva.

"Večernje novosti" pišu da je rekonstrukcija Vlade sve izvjesnija i da bi u narednih mjesec dana moglo da bude zamijenjeno najmanje pet ministara.

(Srna)