Brnabić: Srbija je posebno bliska sa RS

15:18, 21.09.2017.
Thumbnail

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je za Vladu Srbije jedan od prioriteta regionalna saradnja, u okviru koje posebne veze i bliskost ima sa Republikom Srpskom, te da joj je u tom smislu drago što ima priliku da često u Srbiji ugosti predsjednika i premijera Srpske Milorada Dodika i Željku Cvijanović.

"Regionalno povezivanje je jedan od načina da se svi mi zajedno kao region brže i lakše približimo EU", naglasila je Brnabićeva u Beogradu, nakon Foruma za uspostavljanje zajedničkog okvira za poslovanje u regionu, koji se održava u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

Ona je navela da je Srbiji strateški cilj ulazak u EU, te da je jedan od zadataka da budu izvršeni, što je bolje moguće, svi procesi u okviru berlinskog procesa, a, prije svega, posredstvom infrastrukturnog i ekonomskog povezivanja.

"Jedan od važnijih infrastrukturnih projekata, koji je i simboličan, je most LJubovija-Bratunac i očekujemo uskoro napredak u otvaranju graničnog prelaza da bismo u potpunosti iskoristili ovaj projekat", rekla je Brnabićeva.

(Srna)