Brizbejn se nada Sereni i Đokoviću, Kirjos potvrdio učešće

11:19, 11.10.2017.
Thumbnail

Potvrdu za učešće na ovom takmičenju već su poslali Rafael Nadal i Endi Marej, a svi se nadaju da će Novak Đoković i Serena Vilijams, prihvatiti pozive i biti dio ovog sjajnog događaja.

Džef Kvinlan, direktor turnira, istakao je da se nada Sereninom učešću. Mlađa sestra Vilijams je postala mama 1. septembra i već je potvrdila da će učestvovati na Australijan openu gdje će pokušati da odbrani grend slem titulu.

822989586 (1)

"Voljeli bismo da Serena bude dio našeg turnira. Ona je u ponedjeljak potvrdila učešće u Melburnu, a vrata Brizbejna su joj širom otvorena. Bili smo u kontaktu sa njom, ali vidjećemo kako će se stvari odvijati. Tek što je postala mama. Zna da je kod nas dobrodošla", istakao je Kvinlan.

Za sada je učešće u ženskoj konkurenciji od igračica iz top deset potvrdila bivša kraljica bijelog sporta, Čehinja Karolina Pliškova.

Kod muškaraca je znatno bolja situacija jer su svoje potvrde već poslali Nadal i Marej, organizatori su pregovarali sa Novakom Đokovićem, a svoje učešće je potvrdio i nestašan momak bijelog sporta Nik Kirjos.

britain-tennis-wimbledon-2016-grand-slam

"Oduševljeni smo što je Nik prihvatio da igra", kazao je Kvinlan.

Ali.. Zbog ponovnog lošeg ponašanja mladog Australijanca (napustio je meč protiv Džonsona u Šangaju, a kasnije se vadio na stomačni virus), postoji mogućnost da on bude kažnjen. Kvinlan nije želio da komentariše nesportsko ponašanje jednog od najtalentovanijih tenisera svijeta.

"Još uvijek je sve prerano da se komentariše. On je igrao ovdje izuzetno dobro u Dejvis kupu. Rekao nam je da je uživao dok je igrao ovdje", istakao je Kvinlan.
(Blic)