Brčaci spremni za Ligu šampiona

21:43, 16.10.2017.
Thumbnail

Brčaci su spremni za Ligu šampiona. I momci i djevojke na megdan izlaze sa ekipama iz Slovenije.

Već sutra, na domaćem terenu, snage će odmjeriti brčanske princeze i to sa ekipom „Nova KBM Branik“ iz Maribora. Vrijedno treniraju i kažu očekuju pobjedu.

„Uradili smo neke analize. Mislim da smo uradili dobar skauting. Da smo pronašli svoju šansu. I nedostatke te ekipe da ih napadnemo. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo sutra ali se nadamo da ćemo pružiti dobar otpor i da će biti dobra utakmica”, rekao je  Smail Pezerović, trener ŽOK „Bimal-jedinstvo“.

Vrijedno treniraju i odbojkaši "Mladosti". Aktuelni prvaci BiH, meč sa ljubljanskom ekipom  „ACH Volej“ odigraće prekosutra, takođe pred domaćom publikom. Aktuelni prvaci BiH očekuju prolaz u treći krug ovog evropskog takmičenja.

„Mi naravno idemo na pobjedu. Sigurno će biti prepuna dvorana. Tako da uz pomoć dvorane i borbenošću , srcem  koje ćemo ostaviti na terenu, pokušamo da ugrozimo takvog jednog renomiranog protivnika”, izjavio je Ljubiša Ristić, trener OK „Mladost“.

Obje utakmice igraju se u dvorani Gimnazije „Vaso Pelagić. Prvi meč počinje u 19, a drugi u 19.30 . Ulaz na utakmice je besplatan.