Boska izgubila spor težak šest i po miliona, slijedi žalba!

19:30, 14.05.2018.
Thumbnail

Robna kuća Boska izgubila je spor vrijedan 6,3 miliona maraka u ponovljenom postupku protiv banjalučkog Krajina osiguranja.

Već su uložili žalbu Višem privrednom sudu, nakon što je Okružni odbacio tužbu Boske, u kojoj tereti Krajina osiguranje i zahtijeva prinudnu naplatu za, kako je navedeno, neosnovano bogaćenje i naknadu troškova.

Aleksandar Sajić, advokat Krajina osiguranja podsjeća da je u sporu sa Boskom, Krajina osiguranje po sudskoj presudi pravosnažno naplatilo skoro 3 miliona maraka. Zato je siguran da ni žalba Boske neće biti uvažena, a tvrdi i da je odbacivanje tužbe bila je jedina moguća opcija.

"Za nas je to potpuno očekivana odluka. Naime, ne mogu da se ispune uslovi za sticanje bez osnova dok god postoji presuda Suda na osnovu kojeg je Krajina naplatila potraživanja od Robne kuće Boska. Tako da, presuda je na snazi, ona se više ne može ni izmijeniti", izjavio je Aleksandar Sajić, advokat Krajina osigurnja.

vlcsnap-2018-05-14-19h23m46s793

ATV je u posjedu presude Okružnog privrednog suda u kojem je jasno obrazloženo da je Krajina osiguranje po sklopljenom ugovoru o osigurnaju naplaćivala svoja potraživanja i da nema nikavog neosnovanog bogaćenja. Advokat robne kuće Boska, poručuje da će se boriti svim pravnim sredstvima.

"Mislim da odluka koju je donio Okružni privredni sud ne može ostati. To je moje mišljenje. Zato sam pisao žalbu i realno očekujem uspjeh", kaže Ranko Dukić, advokat RK Boska Banjaluka.

Spor trajaje već šest godina, a prethodila mu je tužba kojom je Krajina osiguranje pravosnažno naplatilo dug od Boske. Tada su se pravni zastupnici Boske pravdali da usvojenu tužbu od Osnovnog suda nikada nisu zaprimili i uzvratili su tužbom i Krajina osiguranju i Republici Srpskoj. I okružni i Viši privredni sud odlučivali su u korist Krajina osiguranja i Republike Srpske. Vrhovni sud sve je vratio na početak, ali je odbacio žalbu koja se odnosi na Republiku Srpsku.