Hero

Bosić: Politička situacija želja da se SDS izbaci iz skupštinske većine

11.05.2018.

Povjerenik SDS-a u Brčkom Mladen Bosić smatra da je politička situacija u distriktu, kada je riječ o formiranju nove skupštinske većine, rezultat odluke SNSD-a i HDZ-a da iz skupštinske većine bude isključen klub poslanika SDS-a i NDP-a.

On je rekao da je ova odluka uslijedila nakon što su poslanici koalicije SDS-NDP zatražili da bude prekinut rad lokalne skupštine, dok se u skupštinskoj većini ne obezbijedi prisustvo poslanika iz reda hrvatskog naroda, i to najmanje tri, kako bi vlast mogla funkcionisati normalno i u skladu sa Statutom.

Bosić tvrdi da je to bio okidač za izbacivanje iz skupštinske većine kluba poslanika SDS-NDP.

Na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali svi poslanici SDS-a i NDP-a u lokalnom parlamentu, osim Uroša Vojnovića, Bosić je istakao da formiranje nove skupštinske većine u kojoj nema SDS-a i NDP-a ne bi bilo moguće da se Vojnović "nije priklonio politici SNSD-a, iako je obećavao da će slijediti odluke svoje stranke (SDS)".

On je ponovio da SDS nikada nije tražio smjenu gradonačelnika Brčkog Siniše Milića.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je ranije Srni da je veoma razočaran odlukom SDS da ne učestvuje u radu parlamentarne većine i da se povuče iz Vlade distrikta.

Milić je naveo i da "javnost u Brčkom već odavno zna za pokušaje koalicije SDS-NDP da činjenicu da nedostaju tri Hrvata u skupštinskoj većini iskoristi za obračun sa SNSD-om pod izgovorom da SNSD štiti HDZ i da u paketu treba da nestanu sa političke scene u Brčkom".

Poslanik SDS-a u brčanskoj Skupštini Uroš Vojnović izjavio je juče da se uvijek zalagao za jedinstvo srpskog naroda na području distrikta i da je zato dao podršku gradonačelnku Siniši Miliću.

Vojnović je dodao rekao da bi bilo vrijeme da bar jedan Srbin bude gradonačelnik u punom mandatu, te da on nije htio da učestvuje u "rušenju" Milića.

(Srna)