Borenović diplomcima akademije PDP-a: Politika nije ružna i prljava

15:35, 18.06.2017.
Thumbnail

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović danas je na Jahorini uručio diplome za 48 polaznika druge generacije Političke akademije te stranke.

Borenović je u hotelu "Lavina" rekao da je edukovana nova generacija ljudi koja želi da kroz politiku doprinese razvoju društva.

Predsjednik PDP-a je istakao da su se kroz četiri modula bavili izbornim zakonodavstvom, ustavnom pozicijom Republike Srpske i BiH, načinom komuniciranja i ulogom medija, kao i o evropskim integracijama.

On je napomenuo da PDP na ovaj način stvara novu generaciju mladih političara, koja će graditi mnogo bolje društvo u Republici Srpskoj, te je spremna da, u skladu sa svojim afinitetima, djeluje u pojedinim oblastima kao što su zdravstvo, poljoprivreda, finansije, penzioni sistem ili u direktnoj komunikaciji sa medijima i građanima u svojim lokalnim zajednicama.

Borenović je najavio da će PDP već od septembra krenuti sa trećom generacijom političke škole PDP-a.

Predsjednik PDP-a je rekao da sve političke stranke treba da daju maksimalnu važnost mladim ljudima, koji treba da se bave politikom, a ne da razmišljaju o politici kao o nečem ružnom i prljavom, te da pokušaju svojim političkim djelovanjem da naprave mnogo bolje, pravednije, stručnije i profesionalnije društvo u kojem žive.

(Srna)