Bolnicu u Istočnom Sarajevu gradiće firme iz Laktaša i Mostara

18:50, 05.05.2017.
Thumbnail

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je u postupku javne nabavke za realizaciju projekta "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Javne zdravstvene ustanove bolnica Istočno Sarajevo" odlučilo da za najpovoljnijeg ponuđača izabere grupu ponuđača "Marković invest - R.M." Laktaši i "Medikal" Mostar.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite navode da je ova grupa ponudila da izvrši predmetnu nabavku po cijeni od 46.582.992 KM, bez PDV-a.

U zakonom predviđenom roku tenderske dokumentaciju preuzelo je 19 kompanija, a ponudu je dostavila samo jedna, koja je i izabrana za najpovoljnijeg ponuđača.

"Investitor će isplatu ugovorene vrijednosti iz predmeta nabavke izvršiti u 72 jednake mjesečne rate", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Riječ je o projektu "ključ u ruke", koji podrazumijeva projektovanje, kompletnu pripremu lokacije za izgradnju, izvođenje svih građevinskih radova po fazama i kompletno opremanje namještajem i medicinskom opremom prema najvišim standardima.

Projektom su obuhvaćeni i izgradnja prateće infrastrukture za normalno funkcionisanje bolnice i uspostavljanje funkcionalne cjeline sa već izgrađenim objektima bolnice.

Novi objekat će imati površinu veću od 10.000 metara kvadratnih, kao i 210 bolesničkih kreveta.

Kada bude završena, nova bolnica Istočno Sarajevo će dugoročno opsluživati oko 120.000 stanovnika sarajevsko-romanijske regije Republike Srpske, djelimično podrinjske i hercegovačke regije i Sarajevskog kantona Federacije BiH.

(Srna)