Boka Kotorska od jutros u bijelom, crnogorsko primorje pod snijegom

22:17, 11.01.2017.
Thumbnail

Snijeg i večeras pada na području Herceg Novog, radnici "Crnagoraputa" održavaju pravce ka graničnim prelazima sa Hrvatskom, a bez prestanka se radi na čišćenju putnog pravca prema Trebinju, rekao je sekretar za komunalne djelatnosti opštine Herceg Novi Ilija Peulić.

Temperatura u Herceg Novom trenutno je oko nule, a prema najavama meteorologa tokom noći će biti do minus četiri stepena Celzijusova.

"Ekipe komunalnih preduzeća i službi komunalne policije i zaštite i spasavanja su na terenu i neprekidno rade na čišćenju i nasipanju saobraćajnica. Sva mehanizacija je u upotrebi", rekao je Peulić crnogorskim medijima.

On je naveo da je dionica Krašići-Zabrđe, na poluostrvu Luštica, zbog leda zatvorena za saobraćaj do sutra kada će biti očišćena.

Radnici "Crnagoraputa" održavaju pravce ka graničnim prelazima sa Hrvatskom Debeli Brijeg i Konfin. "Bez prestanka se radi na čišćenju putnog pravca prema Trebinju i puteva prema Orjenu i selima na njegovim padinama", dodao je Peulić.

Sve ekipe će posao nastaviti tokom noći, kako bi saobraćajnice održali prohodnim i posuli da spriječe stvaranje leda.

Boka Kotorska od jutros je u bijelom. Snijeg je padao u Kotoru, Tivtu, ali i u crnogorskoj metropoli turizma - Budvi.

Temperatura vazduha u Kotoru u 15.00 časova iznosila je nula stepeni. Snijeg je padao više od pola sata, a snježni pokrivač je nekoliko centimetara.

I u tivatskoj opštini se uhvatio bijeli pokrivač, zabijeljelo je na Aerodromu, u Kalimanju, Seljanovu.

Najviše snijega danas je bilo na Žabljaku, 46 centimetara, u Plavu 40, a na Cetinju i u Rožajama 37. U Kolašinu je izmjereno 33, u Andrijevici i Šavniku 32, a u Beranama 26 centimetara.

U Pljevljima je trenutno 23 centimetra snijega, u Bijelom Polju 21, u Plužinama 14 i u Nikšiću 10 centimetara.