Bogdanu Tanjeviću uručena Nagrada za sport za 2017. godinu

14:25, 17.04.2018.
Thumbnail

Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Adil Osmanović uručio je Nagradu za sport za 2017. godinu košarkaškom treneru Bogdanu Tanjeviću.

Ova nagrada najviše je priznanje koje BiH dodjeljuje za izuzetno uspješan rad u oblasti sporta, a Tanjeviću je dodijeljena za izuzetan doprinos u razvoju sporta i afirmaciju BiH, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Osmanović je rekao da je Tanjević pokazao kako izvanredno košarkaško znanje i entuzijazam s kojim ide u svaku utakmicu mogu donijeti veliki rezultat.

Tanjević je naveo da oni koji su dali ogroman doprinos sportu u BiH i šire, nisu dovoljno zaštićeni, barem malim sportskim penzijama, koje je većina zemalja u okruženju obezbijedila.

"Volio bih da se na neki način da znak i novim generacijama da će BiH, kanton i grad voditi računa o njima kada prestanu da igraju", rekao je Tanjević.

Bogdan Tanjević rođen je 13. februara 1947. godine u Pljevljima. Trenersku karijeru je počeo veoma mlad u 24. godini u Košarkaškom klubu "Bosna" s kojim je 1979. godine postao prvak Evrope.

Sa sarajevskim klubom osvojio je i dva naslova šampiona SFR Jugoslavije.

Osvajao je i nacionalna prvenstva Italije, SR Jugoslavije, Francuske i Turske. S reprezentacijom Italije bio je prvak Evrope 1999. godine, a s Turskom vicešampion svijeta 2010. godine.

(Srna, foto Anadolija)