Bogdanić obišao radove na novoj kasindolskoj bolnici - završetak možda i prije roka

20:14, 20.09.2017.
Thumbnail

Već se nazire izgled prizemnih objekata u novoj kasindolskoj bolnici. Radi se planiranom dinamikom, iako je kiša danas, na trenutak otjerala sa gradilišta mašine i radnike. Šef gradilišta Davorin Turajlić vjeruje da će ih vremenski uslovi poslužiti kako bi najzahtjevnije grube radove završili do polovine decembra.

"Kako budemo zatvarali etažu, po etažu, planiramo da uvodimo i određene pripreme za instalaterske radove, tako da je to sva ta priča oko toga da bi se na zimu mogli raditi intezivni, unutrašnji zanatski i instalaterski radovi", kaže Davorin Turajlić, šef gradilišta “ Marković invest”.

Gradilište u društvu direktora bolnice obišao je i resorni ministar. Dragan Bogdanić zadovoljan je tempom izgradnje i vjeruje da će nova bolnica osvanuti i prije planiranog roka. U Istočno Sarajevo došao je da najavi i otvaranje poliklinike.

"Želim danas da najavim ovdje da ćemo krajem novembra ili početkom decembra otvoriti I opremiti poliklinički dio, tako da bi od decembra mjeseca svi pacijenti koji dolaze na ambulantne preglede I razne dijagnostičke procedure de usluge imali upravo u polikliničkom dijelu", rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštitet RS.

"Mi smo vrlo ozbiljno shvatili tu stvar i spremamo se za novu bolnicu u smislu ljudskih resursa veoma ozbiljno“, ističe Goran Todorović, direktor Bolnice Istočno Sarajevo.

Upravo bolji uslovi za rad biće glavni motiv za ostanak domaćeg kadra u RS, vjeruju u Ministarstvu zdravlja. Svjesni su da se najviše mora ulagati u sopstveni kadar. A za buduće ljekare, medicinsko osoblje i ostale radnike, itekako posla će biti u novoj kasindolskoj bolnici.