Biznis na crkvenom sajtu: Cipele od hiljadu evra, dječiji bicikli i amin umjesto lajka!

11:34, 14.04.2018.
Thumbnail

Na portalu Crkva.net koji su osnovali sveštenici, vJeroučitelji i teolozi prodaju se cipele za "samo" 1.000 evra.

Pored paklenog iznosa koji je potpuno neprimjeren za društvenu mrežu koja predstavlja Srpsku pravoslavnu crkvu, stoje i fotografije izazovne, čipkane obuće sa štiklama od najmanje deset centimetra.

Pored seksi cipela, na sajtu se prodaju i dječije bicikle po cijeni od 95 evra, jer izgleda da na ovom portalu skromnost nije vrlina. Takođe, na duhovnom portalu mogu da se kupe brojanice, krstovi i prirodni preparati za jačanje imuniteta i bolje zdravlje.

Portal Crkva.net ne služi samo za marketing i prodaju i zaradu novca, već i za promovisanje jer se na njemu nalazi više selfija nego slika sveca.

Vjerski analitičar Draško Đenović kaže da je pravo pitanje ko zapravo stoji iza sajta i da li pojedincima on služi kao paravan za bolju prodaju i veći profit.

"Možda se oni koji ovaj sajt koriste za prodaju vode time da popovi imaju viša primanja i da će samim tim tu lakše naći kupce za svoje proizvode. Međutim, imajući u vidu da se kupuje i prodaje na dobrovoljnoj osnovi, sajt zakonski nije sporan ", kaže Đenović.

Prva crkvena društvena mreža

Na portalu se navodi da je Crkva.net "prva srpska crkvena društvena mreža i sastavni dio portala Pouke.org".

"Osnovali su je sveštenici, veroučitelji i teolozi pri Misionarskom odeljenju SPC", piše na ovom portalu.

Amin umesto lajka

Na sajtu umjesto lajka postoji opcija amin, a umjesto muzičkih numera promovišu se crkvene pjesme. To više od svega podsjeća na to da je portal ipak crkveni.

(kurir)